Ефекти при печатните материали

Сухо преге

Желаният дизайнът се изработва релефен от метал – това е самото преге. Чрез преса, с помощта на натиск изображението се вдлъбва в картона. Тази техника отпечатва дизайна в картона в нисък релеф без цвят, което прави покритието много елегантно.

Сухо преге

Щанцоване

Методът представлява изрязване на неправилни форми в хартия, чрез предварително изработена матрица с ножове, наречена щанца. Чрез притискане на ножовете в хартията щанцата изрязва зададения контур. След почистването на излишните изрезки. Този метод дава голяма свобода за креативни проекти, тъй като позволява всевъзможни изрезки, които в последствие могат да се сгънат и залепят в триизмерни невероятни творения. Така, една обикновена рекламна брошура може да се превърне в произведение на изкуството. Използва се най-вече за изрязване на разгъвки за опаковки, ефектни брошури, визитни картички с изрязано лого и др.

Щанцоване

Щанцоване

Ефектни картони

Друг начин за разнообразяване на вашите рекламни материали е използването на ефектни, релефни хартии и картони. Дори най-семплия дизайн на една сватбена покана грейва, когато се сложи на перлен картон с отблясъци. Предлага се огромно разнообразие от цветове, текстури, релефи и дебелини на картони и хартии. Плътни като PVC карта, прозрачни като паус, с релеф на дърво, на кожа, със сребристи частици, във всички цветове на дъгата – те са на ваше разположение за да придадат стил на вашите печатни материали.

Ефектни картони

Частичен лак

Невероятно гъвкава техника е поставянето на частичен лак, което може да направи отпечатаната повърхност да изглежда гланцирана, матирана или сатенена след нанасянето на течно покритие. Процесът на лакиране се извършва след отпечатване, но преди сгъване и рязане, и отнема доста време да изсъхне. Едно креативно използване на техниката на лакиране с гланц лак върху конкретна част от визитната картичка, като букви и / или лога, ще да се подчертае тази конкретна област и ще се привлече вниманието на зрителите.

Частичен лак

Голд печат

Този метод представлява щамповане на фолио върху хартия. Най-често използваното фолио е златисто или сребристо, което създава лъскави и уникални дизайни, които не биха могли да се възпроизведат с мастилени цветове. Могат да се използват и други цветове в златистата и сребристата гама като бронз, розово злато, сребристо с различни цветни оттенъци.