Технологии на брандиране

Обемни стикери / Доминг стикери

Това е комбинация от две техники: първо, дизайнът се отпечатва върху PVC стикерна хартия, на който след това отгоре се нанася специална прозрачна смола. Смолата действа като защитен слой, осигуряващ абсолютно качество и издръжливост на дизайна. Тази комбинация също така създава приятен ефект на изпъкнал балон, което прави дизайна да се откроява и създава много елегантен завършек.

Употреба / Материали: Използва се върху малки повърхности (значки, ключодържатели, USB стикове, стикери за техника и др.).

Цена: Добро съотношение качество / цена.

Максимална повърхност на отпечатване: малки повърхности.

Максимални цветове за печат: Няма ограничения за цветовете.

Обемни стикери / Доминг Стикери

Обемни стикери / Доминг Стикери

Преге

Желаният дизайнът се изработва релефен от метал – това е самото преге. Чрез преса, която се загрява от машина се нанася върху продукта с помощта на натиск и топлина или само натиск (сухо преге). Тази техника отпечатва дизайна в продукта в нисък релеф без цвят, което прави покритието много елегантно.

Използване / Материали: Най-често се използва за кожа, изкуствена кожа, пластмаси, картон и дърво (дневници, портфейли, портмонета, папки, визитки и др.).

Преге

Преге

Ситопечат

Представлява процес на нанасяне на слой мастило върху фино сито, за да се получи изображение. За всеки отделен цвят и дизайн се прави отделно сито, което означава, че този метод не е рентабилен за малки малки бройки или многоцветни изображения.

Ситопечат

Сублимационен печат

Това е процес на отпечатване на пълноцветно изображение (снимки, надписи, лога..) върху специален лист хартия и след това прехвърляне на това изображение върху тъканта чрез термо преса. Мастилото се нагрява, докато се пропие в съответната тъкан, чаша, пъзел, ключодържател… Имаме огромно разнообразия от сувенирни изделия специално за сублимационен печат, подходящи за подаръци. Сублимацията е подходяща за малки тиражи, както и има възможност за лесно персонализиране – различен печат на всеки артикул. Чрез този метод се правят така известните “чаша със снимка”. Разгледайте нашите предложения за сублимационни артикули.

Сублимационен печат

Тампонен печат

Защо се нарича така? Опростено, методът представлява използването на голям гумен печат, потапянето му в мастило и щамповането на продуктите един по един. Големият каучуков печат се нарича тампон и се различава от печатите, които може да намерите в книжарниците. Голямото предимство на тампонния печат е, че независимо дали повърхността на обекта е плоска (като запалка, флашка, тефтер и др.) или извита (като химикалка), тампонът се съобразява с формата на брандирания продукт.

Тампонен печат

Тампонен печат

Директен печат

Директния печат като печатен метод прилича на печат с принтер, който обаче печата върху плат или друг материал, а не хартия. Тъй като работи като принтер, той може да възпроизвежда дизайни с много детайли и с толкова цветове, колкото искате. Принтерът може да отпечатва само един продукт едновременно, което го прави идеален за отпечатване на единични бройки, с пълноцветно изображение (тениски със снимка, флашки и химикалки с многоцветни лога и др.).

Директен печат

Бродерия

Това е техника за брандиране, която се състои в шиене на дизайна върху изделието, чрез машина. Той се отличава с високото си качество и дава добавена стойност на артикула ви (дреха, шапка, торба..).

Употреба / Материали: Бродерията може да се нанася върху всички видове текстилни и трикотажни изделия.

Разходи: Разходите зависят от броя на необходимите шевове и размера на дизайна. Има първоначален разход за изработката на програмата за бродерията, който се ползва безплатно в следващи тиражи.

Бродерия

Бродерия

Лазерно гравиране

Тази техника за брандиране издълбава дизайна в избрания елемент, като изображението остава вечно. Състои се в изгарянето на изображението в материала на артикула. Лазерният лъч се управлява цифрово от компютър. Цветът на брандирането зависи от цвета на гравирания материал.

Ефектът е изключително издръжлив и елегантен.

Използване / Материали: Най-често се използва за метал, стъкло, дърво и кожа.

Цена: Чудесна опция при малки количества.

Лазерно гравиране